La Banquise - Montreal Regional Cuisine

La Banquise Montreal Regional restaurant

Cuisine: Regional     Bring Your Own Wine (BYOW)/Apportez votre vin (AVV): No     Live Entertainment=No

Regional, Poutine, Burgers, Breakfast
La Banquise, originally a small ice-cream shop, first opened its doors in May 1968. In fall of the same year, its founder, local fireman Pierre Barsalou, decided to transform the enterprise into a 24-hour snack bar. At the time it specialized in exceptionally good hot-dogs and great fries.

Poutine first appeared on the menu at the start of the 80s and originally just two varieties were offered, classic and Italian. However, in response to repeated requests from very satisfied customers, the restaurant’s poutine varieties quickly multiplied. Today we offer no less than 25 different types of poutine. Today, La Banquise remains a family business.

Mr. Barsalou’s youngest daughter Annie took over in the 1990s along with her partner Marc Latendresse. Together, they maintain both the tradition of quality and the excellent reputation of the La Banquise Restaurant.

In summer 2006, La Banquise underwent major renovations and a much larger dining area was made available. 40 years on, La Banquise is now much more than a simple snack bar or poutine joint. Today it is also a warm, friendly venue where customers can enjoy micro-brewery beers, a complete menu du jour and excellent breakfasts. So here’s to you, our loyal customers, the night owls, the groups of friends, the workers, students, families and more, because all of you have contributed to shaping and enriching the success story that is La Banquise today.

La Banquise, une petite crémerie à ses débuts, a vu le jour en mai 1968. Son fondateur, Pierre Barsalou, un pompier du quartier, transforma celle-ci en casse-croûte ouvert 24H dès l’automne 1968. On pouvait alors y déguster d’excellents hot-dogs et des frites succulentes.

La poutine fit son apparition au début des années 80, avec la poutine classique et l’italienne. Devant le succès populaire, et à la demande répétée de plusieurs clients, les choix de poutines se multiplient. On compte maintenant pas moins de 25 poutines différentes.

La Banquise est encore aujourd’hui une entreprise familiale. La fille cadette de M. Barsalou, Annie, a pris la relève dans les années 90, en compagnie de Marc Latendresse, son conjoint. Ils continuent ensemble de perpétuer la tradition de qualité et la renommée du Restaurant La Banquise.

À l’été 2006, La Banquise fait d’importantes rénovations et agrandi considérablement sa salle à manger. Une quarantaine d’années plus tard, La Banquise est devenu bien plus qu’un simple casse-croûte ou une «place à poutine». Il s’agit également d’un endroit convivial et chaleureux où l’on peut déguster des bières de micro-brasserie, un menu du jour complet ainsi que d’excellents déjeuners.

Merci beaucoup à notre fidèle clientèle, les oiseaux de nuit, les groupes d’amis, en passant par les travailleurs, les étudiants, les petites familles, etc... d’avoir façonné à votre image, l’histoire de La Banquise et d’en avoir fait le succès actuel.


For more information about 'La Banquise' please visit: http://labanquise.com/

Address: 994 rue Rachel E., Montreal, H2J 2J3

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