Fu Shi - Montreal Japanese Cuisine

Fu Shi Montreal Japanese restaurant

Cuisine: Japanese     Bring Your Own Wine (BYOW)/Apportez votre vin (AVV): No     Live Entertainment=No

Creative, Fusion, Sushi, Japanese, Asian, Tapas
Behind Fushi stand a father and son who are passionate about fusion cuisine. Their goal was to create something unique and different.

First, there is the refinement and elegance of the place made and executed in an intimate collaboration with the exceptional Montreal designer Jean-Pierre Viau. The ensuing result is nothing less than a striking decor. Under an amber light, privacy and comfort are perfect preamble to the coveted pleasures of the table.

In the same vein, special attention was paid to the choice of dishes created exclusively for Fu.shi by the talented and renowned Quebec ceramicist Pascale Girardin. The platters were also carefully chosen one by one in order to offer customers a unique visual experience and constantly renewed. Once done, a plate will never be decorated the same way again, like a temporal design in sand.

The menu has been conceived in order to please fish lovers, meat eaters, vegetarians alike; always mixing asian and occidental cuisine. “The precision of Japanese Cuisine with the finesse of European cuisine”.

Under the influence of Buddhist mandalas, the chefs are inspired. The spectacular presentation of the dishes is a recognition to the freshness and quality ingredients used for their execution. Art and mysticism are included in every dish.

And in accordance with tradition, the Offering, the Tribute and Honor are ubiquitous… Because at Fu.shi we also feed the soul.
Our Specialties: Bleu Cheese Filet Mignon & Miso, Black Cod, Tuna Tartar & Creative Sushi.

Derrière Fushi, il y a avant tout un père et un fils passionnés. De leur quête gourmande ils fûrent transportés dans une belle et grande aventure…

Est alors né Fu.shi.

D’abord, il y a le raffinement et l’élégance des lieux réalisés et exécutés en une intime collaboration avec l’exceptionnel designer montréalais Jean-Pierre Viau. Le résultat qui s’en suit n’est rien de moins qu’un décor inédit et intemporel. Sous une lueur ambrée, l’intimité et le confort sont de parfais préambules aux plaisirs convoités de la table.

Dans le même ordre d’idée, une attention particulière a été apportée au choix de la vaisselle exclusivement crée pour Fu.shi par la talentueuse et renommée céramiste québécoise Pascale Girardin. Les plats de service ont aussi été minutieusement choisis un à un afin d’offrir à la clientèle une expérience visuelle unique et toujours renouvelée. D’ailleurs, ne mange-t-on pas d’abord avec les yeux ?

Ainsi, le menu a été conçu pour les fins gourmets qui désirent ardemment se délecter de poisson, de volaille ou de viande venus d’ici et d’ailleurs dans une fusion de cuisine créative.

Sous l’influence des mandalas bouddhistes dont les chefs s’inspirent, la présentation spectaculaire des mets est une reconnaissance face à la fraîcheur et à la qualité des ingrédients nécessaires à leurs exécutions.

Dans le respect de la tradition: l’Offrande, l’Hommage et l’Honneur sont omniprésents… Car chez Fu.shi on nourrit aussi l’esprit.


For more information about 'Fu Shi' please visit: http://www.fushi.ca/

Address: 1112 rue Sherbrooke O, Montreal, H3A 1G6

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